diumenge, 11 d’octubre del 2009

SEMINARI 06/10/09


Com be ens va dir la Imma faré un resum de la passada classe de seminari del dimarts, on vam tenir una llarga conversa de Ramon Llull, principalment.
Però primer començaré per el principi. Vam començar la classe amb d’introducció de dos companyes del seminari explicant un compte cadascuna.
L'Anna, que va explicar el conte de: " Els tres porquets" em va sorprendre molt com l'explicava i em va fer estar atenta durant tot el conte, ja que era molt expressiva a l'hora d’esplaiar-lo,i sincerament em feia molta gràcia com el desenvolupava.
La següent va ser la Silvia que va explicar el conte de. “La tortuga i la llebre”. Ella va començar llegint-lo, però en acabar la Imma li va comentar si seria capaç d’explicar-lo de nou sense llegir-lo i ella ho va fer molt bé!

Després, la nostra tutora l'Imma, ens va donar dos articles de diari on apareixia el premi que se li havia atorgat a la nostra Facultat. Després d'haver llegit els dos articles, molts dels companys que estem al seminari vam començar a fer preguntes del motiu de perquè la nostra facultat és diu Blanquerna i pertany a Ramon Llull. Llavors l'Imma ens ho va explicar però ens va proposar que cadascú ho busques a internet.

Ramon Llull (Segle XIII-XIV) va ser un escriptor mallorquí molt important, a part de ser també filòsof, teòleg i missioner. És creu que la seva família pertanyia a la noblesa catalana i que és per això que Llull va entrar a pertànyer a la Cort del rei Jaume El Conqueridor. Educat sempre com un cavaller, és va casar i va tenir dos fills, però quan tenia uns 30 anys la seva vida va fer un gir molt gran en veure 5 vegades l'aparició de Crist; per aquesta raó va abandonar la seva família per dedicar-se en la vida religiosa i el seu objectiu principal era convertir els musulmans que començaven a entrar a la Península Ibèrica.

Ramon Llull va escriure més de 250 obres (algunes pàgines web fins i tot diuen que més de 400), algunes traduïdes a diferents idiomes com el llatí i l'àrab. Entre totes aquestes obres podem destacar les principals que són:

Fèlix o llibre de les meravelles (inclou el llibre de les Bèsties).

Blanquerna (inclou el llibre d'Amic e Amat)
Llibre del gentil i dels tres savis.
Arbre de ciència.
Ars manga i ars brevis.
Llibre de contemplació.
Vida coetània.

Ja que la nostra Facultat és diu Blanquerna, us explicaré d'on prové aquest nom. El "Llibre d'Evast e de Blaquerna" de Ramon Llull, explica que Blanquerna és el fill de Evast i Aloma, un fill exemplar que quan es fa gran els seus pares volen que és casi amb Natana. Ell no vol i els hi explica que ell vol dedicar la seva vida a Deu, i que al final hi arriba, passant per monjo, abat, bisbe i papa. L'èxit assolit per totes aquestes tasques fa que Blanquerna és pugui retirar en ermità.

Bé dons aixó es tot, fins la següent publicació! arreveureeee!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sóc la Laia Nieves, estudiant de primer curs del Grau d'Educació Infantil a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna.
Aquest bloc esta destinat a facilitar el recull de idees, treballs...les quals aniré penjant periòdicament els treball que vagi elaborant durant aquest curs.
Fins aviat!