dimecres, 11 de novembre del 2009

Pràctica amb l'audacity

L'audacity és una aplicació informàtica multiplataforma lliure de grabació i edició d'àudio fàcil de fer servir, distribuit sota la licéncia GPL.

Per realitzar aquesta pràctica he escollit la cançó de Ayo Technology, de Milow.
He fet con si fos un programa de radio i he posat dos intervencions, una al principi i un altre al final.

-Per poder-ho fer, primer he obert la cançó en el programa en format de MP3.
- Tot seguit he gravat la meva veu amb la frase que volia dir i he vist quan temps durava.
- He buscat el tros més adient de la cançó per fer-hi les dues intervencions. I les he desplaçat, amb l’eina de “desplazamiento en el tiempo”, fins el lloc que jo havia escollit.
- Un cop l’he trobat,per que es pogués sentir la veu amb claredat i per sota amb un to suau la música, en els dos casos, he seleccionat el tros de cançó on volia posar un efecte de “desvanecer progresivamente” que fa un decrecsendo del so de la música. Tot seguit he tornat a seleccionar un altre tros just darrera del decrescendo i seguidament he afegit l’efecte d’amplificació, amb el qual podia baixar o pujar el volum de el tros de cançó escollit, jo l’he baixat bastant perquè només se sentís la música de fons. I per acabar he tornat a posar un efecte de “aparecer progresivamente” que fa com un crescendo del so.
Un cop enllestit el treball, l’he tingut que exportar a document MP3, pel qual m’he tingut que descarregar el programa LAME MP3 per poder-ho exportat.

I Un cop exportat m’he creat un compte en el Goear.com i he copiat el codi embed en el meu bloc.