diumenge, 25 d’octubre de 2009

Wikipedia

Wiki prové de “wiki wiki” que significa ràpid en hawaià i pedia prové del grec clàssic que significa educació.

Wikipedia es va formar per crear articles per poder ser revistes i incloure-ho.

No es s’escriuen temes de discussió, perquè ja hi ha una pestanya que serveixen per les dissuasions i obrir algun debat.

Qui estigui enregistrat té la possibilitat de modificar la informació, però sempre aportant informació fiable.

Es pot bloquejar una pàgina de la wikipedia, però això ho fa un grup de persones que es dediquen a revisar-ho tot.


-La nostra labor és:

Si trobem alguna informació incorrecte a la wikipedia modificar-ho. Entre tots podem donar una bona informació per altres persones ja que alguna vegada hem fet servir la informació que apareix, per tant, no estria de més que nosaltres també poguéssim ajudar a altres persones. Hem de col·laborar en aquesta tasca i aconseguir enllaçar la informació.

Per tant, diem que la intel·ligència del col·lectiu predomina en les intel·ligències individuals.


-Les llengües en la wikipedia.

Pel que fa a la llengua, podem buscar una informació en diferents llengües. Depèn de qui escrigui els paràgrafs o apartats seran més llargs o més curts. La realitat no és única a la vida i és complexa, per tant, hem de fer arribar això als infants.


-Què podem fer amb els infants per explicar-li’n que la realitat no és única?

Mostrant la complexitat i la diferenciació de les coses com ara que la chocolata no tan sols serveix per menjar-la sinó també per a pintar o bé ensenyar diverses pomes i que aquestes poden ser vermella o verda. Aquesta seria una bona manera de començar a explicar-li’n sobre la complexitat de la vida i els punts de vistes existents.-Què és la Wikimedia Commons?

És un pojecte que té a veure amb les llicencies del Creative Commons. És una web que quan, per exemple, busquem una fotografia hi ha com una mena de fitxa que ens dóna la informació d’on procedeix la fotografia i tota la informació necessària per tal de respectar el dret d’autor. Per tant, és quelcom per poder compartir tot respectant aquestes llicencies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sóc la Laia Nieves, estudiant de primer curs del Grau d'Educació Infantil a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna.
Aquest bloc esta destinat a facilitar el recull de idees, treballs...les quals aniré penjant periòdicament els treball que vagi elaborant durant aquest curs.
Fins aviat!